Noordwijk en Omgeving

Prachtige natuur, heerlijk eten, fantastisch winkelen, spannende steden en pure ontspanning

Noordwijk is sinds 1866 het internationaal bekende bloemenkuuroord van Europa en ligt in de regio  Duin en Bollenstreek.

Noordwijk heeft een boulevard met veel restaurants, de vuurtoren, een oude binnenstad, winkelstraten en veel cafés en disco’s. De boulevard is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Noordwijk. Gedurende het hele jaar worden er veel festivals in de weekenden georganiseerd. Op het strand zijn er veel strandpaviljoens met vaak ook een speeltuin voor kinderen.

Strand Duindamseslag

In het nabijgelegen Nationaal Park Hollandse Duinen zijn eindeloze wandel-, paard- en fietspaden, prachtige duinen en het 13 km lange zandstrand van Noordwijk.

Strand Duindamseslag (strand afslag 24) is te voet, met de fiets of deels met de auto bereikbaar vanaf VacationVilla.nl.  Het is ongeveer 1600 m – 20 minuten lopen of 5 minuten fietsen vanaf VacationVilla naar het strand.  Aan de bosrand (Randweg) is een gratis parkeerplaats, van waar het strand in slechts 10 minuten te voet (600 m) bereikt kan worden over een goed geasfalteerde weg met een apart fietspad.  Op dit strand bevinden zich het strandpaviljoen De Zeespiegel, de reddingsbridage en het hondenstrand.  Het strand is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Naaktstrand is in de directe omgeving (strand afslag 23).

Strand Langevelderderslag

Strand Langevelderslag (strand afslag 27) met betaald parkeren (5 euro per dag) ligt 3 km ten noorden van VacationVilla.  Het strand ligt op 100 meter van de parkeerplaats.  Er is een restaurant Nederzandt met een grote speeltuin, pannenkoekenwinkel, ijssalon, en een snackbar met lekkere vis.  Tijdens het seizoen is de surfschool open en is de reddingsbrigade aanwezig.
Er is een hondenstrand buiten de hoofdingang van het strand.  Het strand is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Hier beginnen een wandelpad naar het natuurgebied Noordvoort en een dwergwandelpad met speurtocht voor kinderen.

Oosterduinse Meer

Zin in een strandpauze? Ga dan naar het natuur- en recreatiegebied aan het Oosterduinse meer.

Dit meer ligt 4 km ten noorden van VacationVilla.  Het is lopend, met de fiets of met de auto te bereiken.  Er is een klein strand, een zwemgedeelte,  verhuur van kajaks en roeiboten,  twee restaurants en gratis parkeergelegenheid.

Luisteren naar het geluid van fluitende vogels tijdens een wandeltochtje maakt het een perfecte dag in de buitenlucht.

Keukenhof en Bloemenvelden

In het voorjaar en de zomer is het gebied zeer kleurrijk omdat de bloemenvelden direct voor het vakantiepark liggen.  Het wereldberoemde voorjaarspark Keukenhof ligt op slechts 9 km afstand.  Het bloemencorso van de Bollenstreek met prachtige praalwagens wordt elk jaar in april georganiseerd en gaat van Noordwijk naar Haarlem.  Het zomerbloemencorso wordt altijd op het tweede weekend van augustus georganiseerd en gaat van Rijnsburg naar Noordwijk.

Wilt u zelf tulpen, dahlia’s of andere seizoensbloemen plukken of een onvergetelijke foto met de bloemen maken? In De Pluktuin, 4 km van de Vakantievilla, in Noordwijkerhout, is dit mogelijk.

Dagexcursies en Stadsbezoeken

AMSTERDAM

De hoofdstad van Nederland met veel musea, grachten, Red Light district, parken, en prachtige wandelingen door de stad, de oudste dierentuin van Nederland, Heineken experience, winkels, restaurants, festivals, parades, kleine pleinen  . – www.iamsterdam.com

Amsterdam urlaub holland

LEIDEN

Deze studentenstad heeft een rijke historie met de oudste universiteit van Nederland en geboorteplaats van Rembrandt, 14 musea, theaters, parken en een gezellige binnenstad met 28 km water en 88 bruggen (De stad is genoemd ‘klein Amsterdam’). De stad is prachtig vanuit de rondvaartboot te zien. –www.visitleiden.nl

DEN HAAG

De koninklijke stad bij de zee, met Nederlandse overheid en ambassades, paleis van de koning en internationale rechtbank. Vlakbij Scheveningen biedt een stadsstrand met een lange pier, bungy jumpen, zip-lining, reuzenrad, veel festivals en strandpaviljoens. – denhaag.comT

Den Haag

HAARLEM

Deze stad heeft een gezellig historisch centrum, beroemde musea,  hofjes, middeleeuwse kerk,  pittoreske pleinen, winkels, restaurants, de bourgondische sfeer en de rijke historie. – www.visithaarlem.com

Meer te Ontdekken